امور تشکل های مهندسی، حرفه ای و صنفی

بهبود مدیریت و نظارت بر ساخت و سازها با بکارگیری نیروهای متخصص و تربیت نیروی کار ماهر در کلیه سطوح و تقویت نظام مهندسی و تشکل های فنی و حرفه ای از سیاست های حتمی نظام جمهوری اسلامی است.

مقام معظم رهبری(مدظله) 
_____________________________________________________________________________________________________________
 
معرفی واحد
 
با توجه به اهمیت موضوع تشکلها و لزوم استفاده از توان  گروه های مختلف مهندسی در حوزه ساختمان و صنایع وابسته، واحدی در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران تحت عنوان "واحد تشکل های مهندسی، حرفه ای و صنفی" ایجاد گردیده است.
این واحد، یکی از جوانترین واحدهای سازمان می باشد که باهدف جلب مشارکت تشکل های مهندسی حوزه صنعت ساختمان به منظور ارتقا سطح دانش مهندسی، استفاده از توان علمی و تخصصی مجموعه ها، بهبود سطح کیفی ساخت و ساز، رشد جایگاه مهندسی و ارائه خدمات مناسب به صاحبان این حوزه، در حال فعالیت است.
بر اساس ضوابط مربوطه و مأموریت‌ های ذاتی ، مدیریت امور تشکل ها مسئول تهیه فهرست تشکل ها و ساماندهی آن ها می باشد که به تبع این امر، از سال دیگه با اجرای پروژه مدل‌ سازی تشکل‌ها، تهیه بانک اطلاعاتی جامع، سازماندهی و شبکه‌ سازی آن‌ها، تحقق این مهم را در جهت همکاری متقابل، حمایت، دریافت پیشنهادات و رسیدگی به آن ها، پیگیری مسائل و مشکلات، آموزش، معرفی دستاوردها، اعلام اخبار و... با انجمن ها در دستور کار قرار گرفته است.




_____________________________________________________________________________________________________________

وظایف، اهداف و برنامه ها  :


در راستای تحقق ماموریت های سازمان نظام مهندسی ساختمان است تهران و بمنظور استفاده از ظرفیت تشکل های صنفی و مردمی این حوزه، واحد امور تشکل های مهندسی، حرفه ای و صنفی ایجاد شده است که از جمله وظایف این واحد می توان به موارد زیر اشاره کرد؛
1.       تدوین برنامه های راهبردی تعاملی سازمان و تشکل ها به منظور تنسیق به امور مربوط به مشاغل و حرفه های فنی و مهندسی در بخش های ساختمانی و شهرسازی
2.       جلب مشارکت حرفه ای مهندسان و صاحبان حرف و صنوف ساختمانی در تهیه و اجرای طرح های توسعه و آبادانی کشور
3.       برگزاری جلسات هم اندیشی جهت بررسی مسائل و فرصت های حوزه مهندسی
4.       بررسی و تحليل فرصت هاي همكاري ميان سازمان و تشكل هاي مرتبط
5.       بررسی و تحلیل نظرات، برنامه ریزی و انتقال پیشنهادات به بخش های مختلف سازمان و مراجع بالادستی
6.       برنامه ریزی جهت هم افزایی شرکت های دانش بنیان و واحد های تولیدی با سازمان در راستای انتقال دانش و طرح های ابداعی به جامعه مهندسی با رویکرد ارتقا بخش تولید در کشور
7.       تعامل با گروه های مختلف مردمی و صنفی، کارگروه های سازمان ها و مجامع مرتبط و استفاده از ظرفیت آن ها در جهت ارتقا جایگاه مهندسی
8.       تعامل با مراجع تصمیم ساز جهت تسهیل در امور انجمن ها
9.       برگزاری نشست ها، همایش ها و کنفرانس ها با مشارکت انجمن های علمی و صنفی به منظور جلب مشارکت مهندسان نخبه
10.      حمایت از تشکل ها در حوزه های حرفه ای
11.      هماهنگی تشکل ها و صنوف مختلف جهت ارتقا سطح مهندسی در کشور
12.      استفاده از ظرفیت تشکل ها در ترویج اصول معماری و شهرسازی، مقررات ملی ساختمان و افزایش بهره وری
13.      استفاده از ظرفیت های علمی و پژوهشی تشکل ها در جهت آموزش جامعه مهندسین
وجود این واحد، تاثیر بسزایی در روند تصمیم گیری سازمان، اصلاح آیین نامه ها و مشکلات مهندسان مرتبط با صنعت ساختمان استان تهران، دارد چرا که انجمن های مختلف علمی، کارگری و کارفرمایی در اجرای مقررات و استفاده از مصالح، به مسائلی برخورد می کنند که انتقال این نقطه نظرات به سازمان، می تواند تسهیلگر بسیاری از امور باشد. درنهایت، این پیشنهادات پس از بررسی در سازمان و تایید دستگاه های مربوطه، قابلیت اجرایی شدن نیز دارد و اینجاست که انجمن ها، تاثیر خود را در جامعه گذاشته و نقش خود را به درستی ایفا می کنند.
گاهی اوقات، تبادل نظرات با تشکل ها، پیرامون موضوعی خاص صورت می گیرد که نیازمند مطالعه وسیع اعضای انجمن ها می باشد که معمولا منتج به انجام امور علمی - پژوهشی مشترک خواهد شد. مقالات برگزیده که قابلیت اجرایی شدن داشته باشد در واحد آموزش و پژوهش، بررسی و در سازمان دفاع خواهد شد.
برگزاری نمایشگاه ها، دوره های آموزشی مشترک با سایر انجمن ها و... در چارچوب قوانین سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، از دیگر اقداماتیست که واحد امور تشکل های مهندسی، حرفه ای و صنفی   می تواند به کمک انجمن ها بیاید.
علاوه بر موارد ذکر شده، در راستای خدمت رسانی به انجمن های مهندسی، به دنبال آن هستیم تا خدماتی رفاهی ویژه تشکل های مهندسی نیز داشته باشیم.
بی تردید اصناف، همواره با هدف رشد، تعالی و خدمت رسانی به جامعه، بی هیچ چشم داشتی خالصانه چرخ اقتصاد کشور را گردانده اند و یقینا همت بلند و خدمات ارزشمند صنوف مختلف به مردم، برگ زرینی بر تارک همیشه استوار کشور عزیزمان خواهد بود.
امید که با لطف خداوند و یاری شما بزرگواران، بتوانیم گام مثبتی در جهت تحول، رشد و بالندگی جامعه مهندسین و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، برداریم.






________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 





مشارکت اجتماعی، مشارکت عمومی یا مردمی، به منزله همکاری و تعامل بایکدیگر برای رسیدن به یک هدف مشترک که پیشرفت و تعالی جامعه را دربر خواهد داشت، می باشد. به بیان دیگر با فرض وجود یک جامعه، برای توسعه و رسیدن به نقطه کمال مورد انتظار، باید یکی از شرایط مهم و اساسی آن یعنی مشارکت عمومی، فراهم شود. در این راستا ۲۲ مرداد ماه را روز ملی تشکل‏‌ها و مشارکت‏‌های اجتماعی نام نهاده اند.

سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران نیز ضمن تبریک به کلیه تشکل های مهندسی، حرفه ای، صنفی و علمی صنعت ساختمان و اهمیت در برقراری تعاملات گسترده و هم افزایی با تشکل ها جهت ارتقا سطح کیفی ساخت و ساز، رفع موانع و رشد جایگاه علمی، فنی و مهندسی، با نامگذاری روزهای هفته و ارتباط موثر با تشکل های حوزه ساختمان و صنایع وابسته، به این موضوع و میزان تاثیرگذاری تشکل های مهندسی بر جامع می پردازد.

        





گسترش انجمن های علمی و تخصصی در هر کشوری بیانگر رشد کمی و کیفی نیروهای متخصص و اقتدار علم در آن جامعه است. انجمن های علمی مهندسی به عنوان پیشگام انجمن های علمی در ایران، نقش بسیار مهمی در تکوین و توسعه این نهادهای علمی دارند. با گسترش مرزهای دانش مهندسی و ایجاد تخصص های مختلف، انجمن های علمی می توانند نقش موثری در ایجاد ارتباط میان علوم مهندسی و جامعه ایفا نمایند. این نقش می تواند شامل ترویج و تولید علم، مشاوره های تخصصی، استاندارد سازی، ارتباط با صنعت و خلاقیت و نوآوری باشد
. این انجمن ها با تربیت نیروهای متخصص و ماهر در حوزه ساختمان، نقش مهمی در پیشرفت حوزه ساخت در کشور ایفا می کنند. از این حیث، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران به تعامل با انجمن های علمی پرداخته تا ضمن تولید دانش های نوین در این حوزه به  بهره برداری در صنعت بیانجامد.








انجمن های کارفرمایی، بازیگران اصلی در روابط کار هر کشوری هستند. بازوان متخصص و اجرایی صنعت ساختمان، تشکل های کارفرمایی می باشند. این تشکل ها با بهره گیری از انجمن های علمی به پیاده سازی دانش فنی می پردازند که با رویکرد اقتصاد مقاومتی، تاثیر اصلی در رشد و جهش تولید در جامعه را در کشور ایفا می کنند. از انجمن های سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در تعامل با بیش از 100 انجمن صنفی کارفرمایی، به دنبال ارتقا سطح کیفی ساختمان ها می باشد. 




توسعه صنعت در هر جامعه ای با حضور کارگران و تشکل های صنفی کارگری، معنا پیدا می کند. تشکل های صنفی کارگری متخصص در حوزه ساختمان، با دانش فنی، مهارت اجرای کار با استفاده بهینه از مواد و مصالح ساختمانی، کمک شایانی به رشد کیفی ساخت و ساز در کشور می نمایند. عمل به وظیفه و مسئولیت پذیری این تشکل ها، باعث تحول در سطح کلان جامعه می شود و اقتصاد کشور را دگرگون خواهد کرد. 





انجمن های حوزه ساختمان اتاق بازرگانی تاثیر بسیار زیادی در تشخیص نیاز کشورهای مختلف، صدور خدمات و کالاهای فنی و مهندسی، دارند. توسعه اقتصادی مستلزم اجرای اصل اقتصاد مقاومتی، توانمندسازی شرکت ها و اعضای حقیقی تشکل های صنفی و صادرات بهینه کالاها و خدمات، می باشد. در این مسیر ممکن است موانعی وجود داشته باشد که سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران به عنوان یکی از ارکان تاثیرگذار در بخش عمرانی، تمامی پیگیری های لازم را تا رفع مشکلات پیگیری می نماید. 






توسعه و تقویت فرهنگ و ارزش های اسلامی در معماری و شهرسازی، رشد آگاهی های عمومی درخصوص مقررات ملی ساختمان و ارتقای دانش فنی صاحبان حرفه ها در این بخش که از وظایف ترویجی سازمان نظام مهندسی ساختمان می باشد؛ با هم افزایی تشکل ها و فرهنگسازی در کل زنجیره تولید تا بهره برداری، ضامن ارتقای بهره وری و کیفیت صنعت ساختمان می باشد.







سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با ایجاد بستری مناسب جهت تعامل و هم افزایی تشکل های مختلف صنعت ساختمان به تدوین و اصلاح دستورالعمل ها می پردازد و از کلیه تشکل ها دعوت می نماید تا با مشارکت در واحد امور تشکل های سازمان، مشکلات این حوزه را بیان کرده و بعد از بررسی دقیق، راهکاری اجرایی برای آن مشخص گردد. ارتقا سطح کیفی ساخت و ساز، مهارت افزایی به مهندسین جوان، امنیت شغلی مهندسان، ارتقا سطح کیفی مصالح با رعایت استانداردهای روز دنیا، صدور خدمات مهندسی و... از جمله اهداف والای سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران پیرامون تعامل با تشکل های این حوزه می باشد. 



در خاتمه؛ این روز را پاس می داریم و از فعالیت های تمامی تشکل های حوزه صنعت ساختمان که بی ادعا و با روحیه ای انقلابی و جهادی برای داشتن جامعه ای آباد می کوشند، کمال تشکر و قدردانی را داریم و با آرزوی توفیق روزافزون برای اساتید، همکاران گرامی و فعالان این عرصه، امید است با تعامل سازنده بین تشکل ها، نخبگان و نهادهای تصمیم ساز در کشور، بیش از پیش در رشد و پیشرفت جامعه مهندسی گام های موثر برداریم ان شاء الله.


معاونت توسعه سرمایه مهندسی
واحد امور تشکل های مهندسی، حرفه ای و صنفی




 


 



اخبار و اطلاعیه ها
بيشتر